ULLVEKA 2022
  • HEIM
  • ULLVEKEKONFERANSEN 2022
    • OM ULLVEKEKONFERANSEN
    • PROGRAMOVERSIKT 22-23 OKT
    • LØRDAG 22.OKT
    • SØNDAG 23.OKT
  • PROGRAM 2022
    • PROGRAMOVERSIKT 2022
    • TORSDAG 20.10
    • FREDAG 21.OKT
    • LØRDAG 22.OKT
    • SØNDAG 23.OKT
    • MANDAG 24.OKT
    • TIRSDAG 25.OKT
    • ONSDAG 26.OKT
    • TORSDAG 27.OKT
    • FREDAG 28.OKT
    • LØRDAG 29.OKT
    • SØNDAG 30.OKT
  • UTSTILLINGAR 2022
  • ULLVEKESJALET 2022
  • OM ULLVEKA
  • TILREISANDE
  • KONTAKT
  • ARKIV
  • HEIM
  • ULLVEKEKONFERANSEN 2022
    • OM ULLVEKEKONFERANSEN
    • PROGRAMOVERSIKT 22-23 OKT
    • LØRDAG 22.OKT
    • SØNDAG 23.OKT
  • PROGRAM 2022
    • PROGRAMOVERSIKT 2022
    • TORSDAG 20.10
    • FREDAG 21.OKT
    • LØRDAG 22.OKT
    • SØNDAG 23.OKT
    • MANDAG 24.OKT
    • TIRSDAG 25.OKT
    • ONSDAG 26.OKT
    • TORSDAG 27.OKT
    • FREDAG 28.OKT
    • LØRDAG 29.OKT
    • SØNDAG 30.OKT
  • UTSTILLINGAR 2022
  • ULLVEKESJALET 2022
  • OM ULLVEKA
  • TILREISANDE
  • KONTAKT
  • ARKIV

KURS

​KURS: GAMMALNORSK SPÆLSAU - Ulla frå sauen til ferdig garn (18.-20.okt)
Historia om den gammalnorske spælsauen og korleis den ble redda frå å døy ut. Denne hardføre og fargerike sauen er spesiell med sin mjuke underull og sine lange glansfulle dekkhår. Hos Lars Tyssebotn og Berit Ophus på Osterøy kan du være med å følgje ulla frå sauen til ferdig garn.
Kurshaldarar: Berit Ophus og Lars Tyssebotn
Stad: På garden til Berit og Lars på Bernes, og Fjordslottet Hotell, 5283 Fotlandsvåg.
Tid: 18-21 (fredag), 9-21 (laurdag), 10-12 (sundag)
Pris: kr 1100,- (3 dagar) + hotellopphald 3 dagar på Fjordslottet Hotell
Sjå fullstendig program på tikkio.no
Arr: Fjordslottet i samarbeid med Osterøy Ysteri
www.fjordslottet.no

- Om praktisk sauehald, kjøt og ull.
- Vi klipper sau og lam.
- Ullbehandling, karding og spinning; praktisk øving og læring.
- Ferdig garn og ull frå gardens sauer kan og kjøpast.
- Omvisning i ysteri og produksjonslokale for spekemat, forteljing om mjølkegeita, støling, ysting og om å leva som heiltidsbonde før og nå. Vi smaker på gardens produkt.

Program:
Fredag:
Innsjekk etter kl. 16.00
Kl.18.00 Samling for gjennomgang av program og bli kjent mingling.
Kl. 20.00 2-retters middag.

Laurdag:
08.00 - 09.00:  Frukost
0930  - 12.00   Kurs på garden hjå Berit og Lars.
12.30 - 13.30  Lunsj på Fjordslottet
14.00 -  16.00  På garden hjå Berit og Lars.
16.30 Omvising hjå Norlender knitwear AS
19.30 Festmiddag og sosialt samvær. Bildekåseri av fotografen og forfattaren av boka 
LIVREDDAREN - Dei gamle norske sauerasene: Nils Olav Mevatne.

Sundag:
09.00 - 10.00  Frukost
10.00 - 12.00  Oppsummering, evaluering og mingling om garn og strikking. 
                          Erfaringsutveksling
12.00 Lunsj    Utsjekk
         
Kurspris:   kr. 1.100.- (hotellopphald kjem i tillegg, og må bookast direkte hos Fjordslottet. Det er ikkje mogleg å melde seg på berre kurset. Pass på at kurspåmeldingar og booking av hotellopphald vert samkjørte.)

Alt 1: Hotellopphald fredag – søndag m/full pensjon (sjå program):
Dobbeltrom per person  kr. 2.065.-
Enkeltrom           kr. 2.465-  

Alt 2: Hotellopphald laurdag – søndag med full pensjon (sjå program):
Dobbeltrom per person kr.  1.450.-
Enkeltrom kr   1.650.-

Bindande påmeldingsfrist:    1. oktober 2019 (Min 5/maks 12 deltakarar)
Påmelding hotellopphald:  booking@fjordslottet.no 
For informasjon kontakt 91628444

Lars og Berit driv ein tradisjonelt Vestlandsgard med mjølkegeit og gammalnorsk spælsau på garden på Bernes og på stølen i Tyssebotn og dei driv Osterøy Ysteri. Dei kokar geitost og produserer ulik spekjemat og anna kjøtmat  av sau, geit og hjort.
Picture
Picture
Powered by Create your own unique website with customizable templates.